Repa, ktorú pripravíte metódou sous vide, bude mať výraznú chuť a veľmi jemnú a šťavnatú konzistenciu. Hotová červená repa má široké využitie. Môžete z nej urobiť rôzne šaláty, teplé aj studené. Chutí skvele v kombinácii s rukolou, kozím syrom, syrom typu brie, ale aj s parmezánom. Vyskúšajte ju ako prílohu k mäsu alebo ju použite do studenej polievky, spolu s jogurtom, varenými zemiakmi a kôprom.
1,5 - 4 hod
85°C
Ingrediencie:
- 1 veľká repa, pripravená metódou sous vide
- 150 g tvarohu
- 1 lyžica horčice
- 3 vajcia natvrdo
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie a čerstvý petržlen
- balzamikový krém
Postup:
1
Čerstvú repu olúpte a nakrájajte. Záleží na vás, aké veľké kusy si pripravíte. Väčšie kusy sa varia dlhšiu dobu, menšie kusy kratšiu dobu. Repa rozkrojená na pol sa bude variť pri teplote 85°C, 4 hodiny.2
Repa, ktorú nakrájate na osminy sa bude variť 3 hodiny pri rovnakej teplote. A repa, nakrájaná na plátky široké približne 1 až 1,5 cm sa bude variť iba 1,5 hodiny.3
Olúpanú repu umyte, osušte. Vložte do pripraveného vrecka. Ochuťte soľou a korením. Odporúčame pridať bylinky - výborný je petržlen, tymian alebo rozmarín.4
Príprava nátierky je veľmi jednoduchá. Všetky suroviny spoločne rozmixujte dohladka. Dochuťte podľa svojho, soľ korenie stačí, príjemnú chuť dodá horčica.5
Podávajte ideálne na domácom kváskovom chlebe.Sous Vide Circulator Matté LS-SV05B
Pustite sa do prípravy pokrmov modernou metódou Sous Vide. Tento spotrebič sa jednoducho ovláda a používať ho môžete aj s bežným hrncom.Výkonná zváračka FoodSaver VS3190X ponúka hneď 5 funkcií: mokré / suché potraviny, marinovanie, pulzný a Sous Vide vákuovanie. Vďaka nim sa stane nepostrádateľným pomocníkom Vašej domácnosti. Jej prednosťou je aj jednoduché ovládanie a efektívnejšie využitie fólie. Ako vákuovať potraviny s pomocou tohto prístroja, je predstavené v hobby magazíne ČT1 POLOPATE. Zhliadnuť video môžete TU.