Šetrná metóda očarí vaše chuťové bunky. Varenie metódou sous-vide za konštantnej teploty v tuniakovi zachová minerály a potrebné živiny. Lahodné mäso tuniaka tak nestratí na svojej znamenitej chuti.
43 - 52°C
4 porcie
45 min
Ingrediencie:
Tuniak
- 4 steaky z tuniaka
- 1 1/2 lyžičky soli
- 1 kôra z citróna
- čerstvo mleté biele korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Pyré
- 500 g karfiolu
- 1 šalkotka
- 3 lyžice masla
- 2 lyžičky soli
- 3 vetvičky pertželovej vňate
- 3 vetvičky tymiánu
- 200 g smotany na varenie
- biele korenie
Postup:
1
Tuniaka ochuťte zo všetkých strán soľou, čiernym korením, citrónovou kôrou a vložte do pripravených vákuovacích sáčkov.2
V sáčku zľahka zalejte olivovým olejom a na steaky položte petržlenovú vňať. Zavákuujte.3
Pripravte si do hrnca vodu a Sous Vide Matté. Vodu ohrejte na 43 až 52°C. Čím nižšia teplota, tým bude tuniak vo vnútri ružovejší, krehkejší. Čas nastavte na 45 minút.4
Medzitým pripravte karfiolové pyré. Karfiol rozoberte na malé kúsky. Do hrnca dajte maslo a zahrievajte. Až bude rozpustené, dajte naňho opekať šalotku nakrájanú nadrobno a ružičky karfiolu. Opekajte približne 8 minút.5
Zalejte smotanou, ochuťte soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou a tymiánom. Varte miernym varom, kým nie je karfiol mäkký. Potom rozmixujte na hladké pyré.6
Schovajte si pár listov z karfiolu, tie nakrájajte najemno a opečte na kúsku masla. Použite ich na ozdobu karfiolového pyré.Sous Vide Circulator Matté LS-SV05B
Pustite sa do prípravy pokrmov modernou metódou Sous Vide. Tento spotrebič sa jednoducho ovláda a používať ho môžete aj s bežným hrncom.Výkonná zváračka FoodSaver VS3190X ponúka hneď 5 funkcií: mokré / suché potraviny, marinovanie, pulzný a Sous Vide vákuovanie. Vďaka nim sa stane nepostrádateľným pomocníkom Vašej domácnosti. Jej prednosťou je aj jednoduché ovládanie a efektívnejšie využitie fólie. Ako vákuovať potraviny s pomocou tohto prístroja, je predstavené v hobby magazíne ČT1 POLOPATE. Zhliadnuť video môžete TU.