Kuracie mäso pripravované šetrnou metódou sous vide, si zachová šťavnatosť, minerály a vďaka bylinkám získa lahodnú plnú chuť.
60 min
4 porcie
60°C
Ingrediencie:
Kuracie prsa
- 3 - 4 kuracie prsia
- 1 - 2 lyžičky soli
- korenie so sušenými paradajkami a cesnakom
- olivový olej
Pyré
- 400 g tekvica hokaidlo
- 400 g batátov
- 1 strúčik cesnaku
- 120 ml smotany na šľahanie
- 100 g lieskoorieškových kociek
- hrsť tekvicových semienok
Postup:
1
Kuracie prsia potrite olivovým olejom a ochuťte zo všetkých strán korením. Vložte do vrecka FoodSaver fólie, vhodné na sús vide varenie, pripravte vákuovú zváračku, vysajte vzduch a zvarte.2
Takto pripravené balíčky uvarte metódou sous vide. Do vyššieho hrnca dajte vodu, vložte prístroj Sous Vide Circulator Matté a nastavte teplotu 60°C, čas varenia 60 minút.3
Tekvicu hokaido nakrájajte na plátky, okoreňte prelisovaným strúčikom cesnaku a soľou. Pečte 30 minút na 180°C.4
Medzitým, čo sa tekvica pečie, olúpte batáty a nakrájajte na kocky. V osolenej vode uvarte domäkka. Sceďte, pridajte batáty a smotanu a rozmixujte na pyré.5
Sous vide kuracie prsia nakrájajte na plátky. Naskladajte na porciu pyré a posypte kockami lieskových orechov a opraženými tekvicovými semienkami. "
"
Sous Vide Circulator Matté LS-SV05B
Pustite sa do prípravy pokrmov modernou metódou Sous Vide. Tento spotrebič sa jednoducho ovláda a používať ho môžete aj s bežným hrncom.Vakuová zváračka FoodSaver VS1190X udrží potraviny čerstvé až päťkrát dlhšie oproti bežnému spôsobu skladovania. Vďaka svojim kompaktným rozmerom je ideálna i do malých kuchýň a ušetrí tak nielen peniaze a čas, ale i drahocenné miesto.