Léto je v plnom prúde a naše chuťové poháriky sú pripravené prejsť od hutných zimných jedál k pokrmom ľahším a voňajúcim po dovolenke pri mori. Pochutnajte si na tomto skvelom bezmäsom recepte, ktorý nie je v ničom pozadu za stredomorskou kuchyňou.
2,5 hodiny
4 porcie
High
Ingrediencie:
- 700 g paradajkového pyré
- 1 lyžička sušeného oregána
- 2 strúčiky drveného cesnaku
- 2 stredne baklažány nakrájané na 5 mm plátky
- 250 g mozzarelly
- 200 g arborio ryže (guľatozrnné)
- 1 stredná cibuľa nakrájaná najemno
- 1 veľká štipka šafránu
- 150 g zeleninového vývaru (bujón Knorr)
- 200 ml bieleho vína
- olivový olej
- strúhaný parmezán
Postup:
1
V mise zmiešajte paradajkové pyré, oregáno a cesnak.2
Rozpáľte v Sauté nádobe s povrchom DuraCeramic – alebo na panvici – kvapku olivového oleja a postupne restujte plátky baklažánu, kým nie sú zľahka pripečené. Vyberte z varnej nádoby a odložte bokom.3
Pridajte do nádoby / panvice ešte trochu oleja a nechajte zosklovatieť cibuľu. Pridajte ryžu a za stáleho miešania nechajte tiež zosklovatieť. Potom ryžu zalejte vývarom, vínom a pridajte šafrán. Miešajte ešte pár minút, kým ryža nenasiakne takmer všetku tekutinu. Ak varíte v Sauté hrnci, vyberte ryžu napríklad do misy.4
Dno varnej nádoby pomažte polovicou paradajkovej zmesi a rozložte na ňu polovicu natrhanej mozzarelly. Na vrch pridajte polovicu plátkov baklažánu. Na baklažány rozložte ryžu, vyrovnajte povrch a pokračujte vo vrstvení najprv s baklažánmi, potom navŕšte mozzarellu a všetko zalejte zvyškom paradajkovej zmesi.5
Varte na II. stupeň asi 2,5 hodiny. Podávajte so strúhaným parmezánom a rukolou.Pomalý hrniec CSC026X sa pýši 5l objemom a je tak vhodný aj na prípravu rodinného obeda. Je vybavený špeciálnym povrchom DuraCeramic, ktorý je veľmi odolný a ľahko sa udržiava.
Pomaly a lahodne! Zbierka receptov od populárnej food blogerky. Všetky recepty sú pripravované v pomalom hrnci značky Crockpot. Kniha je v češtine.