Jesenný dhal z maslovej tekvice je populárnym pokrmom, ktorý je ideálny na obed aj na večeru. Vďaka obsahu červenej šošovky je toto jedlo bohaté na vlákninu. Typické korenie sa potom zaslúži o lahodnú indickú vôňu a chuť. Navyše sa jedná o ideálny pokrm aj pre tých, ktorí príliš neholdujú mäsitým jedlám.
4 - 7 hod
6 porcií
HIGH lebo LOW
Ingrediencie:
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 1 cibuľa najemno nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku najemno nakrájaný
- 1 lyžička mletého koriandra
- 2 lyžičky mletej rímskej rasce
- 1 lyžička mletej kurkumy
- 1/2 lyžičky kajenského korenia
- 600 g maslovej tekvice, olúpané a nakrájané na 2 cm
- 2 plechovky nakrájaných paradajok
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 1 plechovka červené šošovice, opláchnuté a scedené
- 1 plechovka cíceru, opláchnuté a scedené
- 100 g čerstvého špenátu
- hrsť koriandra, nahrubo nasekaný
- 1 kôra citróna
Postup:
1
Zahrejte nádobu DuraCeramic na strednom ohni, pridajte olej a cibuľu restujte do mäkka.2
Vmiešajte cesnak a varte ďalšiu minútu.3
Okoreňte a na miernom ohni restujte ďalších niekoľko minút.4
Pridajte maslovú tekvicu, nakrájané paradajky, cícer, vývar a šošovicu, dobre premiešajte.5
Zakryte a varte na I. st. po dobu 6 - 7 hodín alebo II. st. po dobu 4 - 5 hodín.6
Dokončite vmiešaním čerstvých špenátových listov a citrónovej kôry, ozdobte koriandrom a podávajte s teplým chlebom Naan.Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
"
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja!
"
Multifunkčný hrniec sme pre vás vyskúšali - viac informácií nájdete v článku TESTUJEME CrockPot Turbo Express.