Máte radi polievky, ale už vás nenapadajú nové recepty? Čo tak osviežiť sa žeruchou? Nevšedná chuť dodá šmrnc klasickému zeleninovému krému a stratené vajcia príjemne ucelia lahodnú chuť.
3 hodiny + 15 minút
4 porcie
High
Ingrediencie:
- 3 póry
- 350 g zemiakov
- 75 g žeruchy (4 vaničky)
- 150 ml smotany 33 %
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 1 mrkva
- 1/4 zeleru
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 2 -3 strúčiky cesnaku
- 4 - 6 guličiek celé korenie
- 2 -3 guličky nové korenie
- 1 bobkový list
- 1 l vody
Postup:
1
Zeleninu a korenie vložíme do Pomalého hrnca do studenej vody a necháme pomaly ťahať po dobu 3 až 8 hodín, čím pomalšie a dlhšie tým lepšie. Vývar je lepšie pripraviť si deň vopred. Keď je vývar hotový, vyberieme z neho zeleninu.2
Do vývaru pridáme nakrájaný pór a zemiaky a ochutíme. Keď budú zemiaky mäkké, všetko rozmixujeme. Asi 1/2 hodiny pred dokončením zjemníme smotanou a môžeme pridať aj kúsok masla.3
Pred podávaním polievky pridáme žeruchu (nešetríme) a necháme v polievke rozvoňať. Ako ozdobu do polievky, ale nielen ako ozdobu, pridáme stratené vajcia.4
Stratené vajcia: Väčší hrniec naplníme vodou, pridáme 2 lyžice octu a ohrievame dovtedy, kým začnú vybiehať malé bublinky. Voda by nemala vrieť.5
Medzitým si rozklepneme čerstvé (do 10 dní od znášky) vajcia do mištičky. V hrnci vareškou opatrne miešame vodu tak, aby sa vytvoril vodný vír. Až bude dostatočne silný, vlejeme do stredu vajcia. Vír sa postará o to, aby sa bielok udržal krásne pohromade.Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja!