Letná úroda paprík má mnoho využití a táto stálica slovenskej kuchyne je jedna najobľúbenejších paprikových dobrôt, ktoré si môžete ľahko pripraviť aj vo svojom CrockPot hrnci.
4 hod
6 porcií
HIGH
Ingrediencie:
- 6 bielych paprík
- 500 g mletéhmletého mäsa (hovädzie, ale kľudne môžete použiť aj kuracie)
- 2 paradajkové pretlaky
- 1 hrnček uvarenej ryže
- 2 cibule
- 1 - 2 vajcia
- 2 - 4 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
- 200 ml vývaru
- 2 bobkový list
- 1 lyžice olej
- 1 lyžice cukor
- 1 - 2 lyžice hladká múka (alebo zápražka)
- štipka tymiánu a majoránky
- 6 guliček nového korenia
Postup:
1
Mleté hovädzie okoreníme, pridáme ryžu, 1 cibuľu, vajcia a nasekaný cesnak.2
Začneme plniť papriky, ktoré sme zbavili semienok. 3
Naplnené papriky dáme do hrnca, kde už je najemno nakrájaná druhá cibuľa. K paprikám pridáme bobkový list, nové korenie, vývar, soľ a korenie. 4
Po 3 hodinách na High pridáme pretlak a zahustíme. Necháme ešte hodinu prevariť múku a môžeme podávať.Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja!