Rýchla večera aj nedeľný obed. Táto slovenská klasika poteší v každom prípade. Skvelá je s ryžou, nesklame ani s cestovinami či knedľou.
2,5 hod
6 porcií
HIGH
Ingrediencie:
- kúsok masla
- 1 väčšia cibuľa
- celé kura (sliepka)
- 1 lyžica sladkej mletej papriky
- 200 ml vývar alebo bujón
- soľ, korenie
- niekoľko guličiek korenia a nového korenia
- 1 - 2 bobkové listy
- do základu je tiež možné dať i koreňový zeleninu
- 100 ml smotana
Postup:
1
Do Pomalého hrnca dáme nakrájanú cibuľu, pridáme na štvrtky rozporcované osolené a okorenené kura, poprípade sliepku. Je dobré zbaviť sa prebytočnej kože, omáčka tak nebude taká mastná. 2
Pridáme celé korenie, nové korenie, bobkový list, papriku a zalejeme vývarom. 3
Po 2 hodinách pečenia na II. stupni mäso a korenie vyberieme z hrnca, ponorným mixérom rozmixujeme omáčku. V hrnčeku si rozmiešame hladkú múku so smotanou a vlejeme do rozmixovanej omáčky.4
Pridáme kúsok masla, prípadne dochutíme. Mäso vrátime do hrnca a varíme 30 minút na II. stupni a môžeme podávať.Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja!
Multifunkčný hrniec sme pre vás vyskúšali - viac informácií nájdete v článku TESTUJEME CrockPot Turbo Express.