Kto by ich nemiloval. Hovädzie rebrá symbolizujú klasiku, ktorá skvele chutí so zemiakmi aj chrumkavým chlebom. V tomto článku vám prezradíme recept na rebrá v lahodnej marináde, ktoré si ľahko zamilujete. Navyše vďaka pomalej príprave mäso doslova odpadáva od kosti.
30 min + 6 hod
4 porcie
LOW
Ingrediencie:
- 1 kg hovädziach rebier
- 1/2 šálky sójovej omáčky
- 1/2 šálky pomarančovej marmelády
- 1/3 šálky BBQ (barbecue) omáčky
- 1 lyžička chrenu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička škrobu
- cesnak
Postup:
1
Pripravíme si marinádu na rebrá.2
So sójovou omáčkou spoločne zmiešame marmeládu, BBQ omáčku, cesnak, horčicu, chren a soľ.3
V tejto zmesi necháme marinovať rebrá. Musí byť zo všetkých strán obalená marinádou.4
Rebrá skladáme mäsitejšou stranou smerom ku dnu. 5
Pustíme Pomalý hrniec na II. stupeň na 30 min. 6
Potom na I. stupeň 6 hodín.7
Ostávajúcu marinádu rozvaríme na panvici a pridáme škrob. Hotové rebrá prelejeme pripravenou omáčkou.Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja!
Multifunkčný hrniec sme pre vás vyskúšali - viac informácií nájdete v článku TESTUJEME CrockPot Turbo Express.