Malinová torta

Malinovú tortu s vláčnym korpusom pripravíte raz dva. Príjemne v sebe pritom snúbi sladkú a ľahko kyslastú chuť malín. Navyše je práve toto ovocie vďaka obsahu kyseliny ellagovej skvelým antioxidantom. Tak sa pustite do pečenia. 
  2,5 - 3 hod
  8 -10 porcií
  LOW
 
Ingrediencie:
Malinová náplň
  • 50 g práškový cukor
  • 50 g zmäknuté maslo
  • 300 g čerstvých malín
Korpus
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g zmäknuté masla
  • 3 stredné vajcia
  • 150 g múky
Postup:
1
Cukor a maslo vložte do malej misy. Pomocou ručného šľahača šľahajte asi 1 minútu, kým sa nespoja.
2
Vymažte dno aj boky keramickej nádoby CrockPot a vyložte papierom na pečenie.
3
Lyžicou preložte našľahanú náplň a maliny rovnomerne rozprestrite.
4
Na prípravu cesta vložte maslo a cukor do stredne veľkej misy a šľahajte zľahka do krémovej konzistencie.
5
Medzi každým pridávaním postupne zašľahajte vajcia, ktoré dobre spájajú. Postupne vmiešajte múku.
6
Nalejte zmes cez maliny a zarovnajte povrch.
7
Varte na nízkym stupni po dobu 2,5 – 3 hodín.
8
Potom umiestnite vnútornú nádobu na rošt, nechajte vychladnúť po dobu asi 30 minút.
9
Opatrne vyberte tortu z nádoby aj s papierom na pečenie. Preklopte na tanier smerom nahor papierom na pečenie, ten následne odstráňte.
10
Podávajte ešte teplé so šľahačkou alebo zmrzlinou.
Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
"
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja!

Multifunkčný hrniec sme pre vás vyskúšali - viac informácií nájdete v článku TESTUJEME CrockPot Turbo Express.

"