Malinovú tortu s vláčnym korpusom pripravíte raz dva. Príjemne v sebe pritom snúbi sladkú a ľahko kyslastú chuť malín. Navyše je práve toto ovocie vďaka obsahu kyseliny ellagovej skvelým antioxidantom. Tak sa pustite do pečenia.
2,5 - 3 hod
8 -10 porcií
LOW
Ingrediencie:
Malinová náplň
- 50 g práškový cukor
- 50 g zmäknuté maslo
- 300 g čerstvých malín
Korpus
- 150 g práškového cukru
- 150 g zmäknuté masla
- 3 stredné vajcia
- 150 g múky
Postup:
1
Cukor a maslo vložte do malej misy. Pomocou ručného šľahača šľahajte asi 1 minútu, kým sa nespoja.2
Vymažte dno aj boky keramickej nádoby CrockPot a vyložte papierom na pečenie.3
Lyžicou preložte našľahanú náplň a maliny rovnomerne rozprestrite.4
Na prípravu cesta vložte maslo a cukor do stredne veľkej misy a šľahajte zľahka do krémovej konzistencie.5
Medzi každým pridávaním postupne zašľahajte vajcia, ktoré dobre spájajú. Postupne vmiešajte múku.6
Nalejte zmes cez maliny a zarovnajte povrch.7
Varte na nízkym stupni po dobu 2,5 – 3 hodín.8
Potom umiestnite vnútornú nádobu na rošt, nechajte vychladnúť po dobu asi 30 minút.9
Opatrne vyberte tortu z nádoby aj s papierom na pečenie. Preklopte na tanier smerom nahor papierom na pečenie, ten následne odstráňte.10
Podávajte ešte teplé so šľahačkou alebo zmrzlinou.Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
"
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja!
"
Multifunkčný hrniec sme pre vás vyskúšali - viac informácií nájdete v článku TESTUJEME CrockPot Turbo Express.