Banánové vafle s ovsenými vločkami

Zdravý variant obľúbených vaflí. Zladíme banánom a namiesto múky používame opečené ovsené vločky, rozomleté na múku. Prečo opečené? Získajú výbornú, ľahko orieškovú chuť.
  30 minut
  4 - 6 porcí
 
Ingrediencie:
  • 3 veľmi zrelé banány
  • 3 vajcia
  • 150 g ovsených vločiek
  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • 3 lyžice jogurtu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli
Postup:
1
Vločky dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Opečte ich v rúre vyhriatej na 210 °C, zhruba 10 minút.
2
Nechajte ich vychladnúť a rozmixujte na múku.
3
Pripravte si hnedé maslo. Maslo dajte rozpúšťať do kastrólu. Maslo zvoľna rozpúšťajte a nechajte ho dlhšiu dobu mierne prebublávať.
4
Až začne hnednúť, začnú v ňom plávať drobné svetlo hnedé čiastočky, zložte maslo z platne. Nechajte vychladnúť.
5
Do kuchynského robota dajte šľahaciu metlu. Do misy nalámte olúpané banány a vyklepnite vajcia. Šľahajte spoločne.
6
Banány sa pekne rozpadnú a prešľahajú s vajciami.
7
Do zmesi dajte múku z ovsených vločiek, prášok do pečiva, štipku soli a jogurt.
8
Nakoniec pridajte vychladnuté hnedé maslo. Stierkou zotrite všetko, čo je v kastróliku.
9
Tie drobné hnedé čiastočky sú skaramelizovaná mliečna sušina. Má tú najlepšiu chuť!
12
Výborné sú tiež s kyslou smotanou, pokvapkané javorovým sirupom a hnedým maslom.
  
S vafľovačom Breville je príprava skvelých vaflí dielom okamžiku. Špeciálny povrch DuraCeramic uľahčuje prípravu i údržbu a moderný dizajn vafľovača Breville potom ozvláštni každú kuchyňu.
Sendvičovač Breville High Gloss to je kombinácia štýlového dizajnu a radu praktických funkcií. Vďaka vysokému výkonu a povrchu DuraCeramic pripravíte svoje obľúbené horúce sendviče počas pár okamžikov.