Dajte zbohom klasickým zemiačikom a vydajte sa zdravšou cestou maškrtenia. Reďkovkové chipsy pripravíte pomerne jednoducho, užijete si ich sviežu chuť a navyše svojmu telu dodáte dávku vitamínu C. Potrebovať budete len pár základných ingrediencií a sušičku.
2 hod
60°C
Ingrediencie:
- 1 kg reďkoviek
- 1 hrnček hrnček vody
- 1 lyžica octu
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica trstinového cukru
- hŕstka kôpru (kto má rád)
- korenie podľa chuti
Postup:
1
Reďkovky očistíme a nakrájame na tenké plátky.2
V mise zmiešame všetky ingrediencie a dôkladne premiešame.3
Necháme 1 hodinu odležať. 4
Plátky kladieme na sitá sušičky.5
Priebežne kontrolujeme, dĺžka sušenia je cca 2 hodiny pri teplote 60°C.6
Po usušení chipsy buď ihneď zjeme, alebo ich uskladníme v utesnených nádobách, pretože rýchlo vlhnú.Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.