Slivková rolka

Kompóty, koláče, slivovice… čo skúsiť slivkovú úrodu využiť novým spôsobom?  Tieto rolky zo sušeného ovocia sú plné chuti, ich žuvanie je zábava a navyše poskytujú výživnú desiatu, o ktorej však v batôžku vôbec neviete!
  8 - 10 hodín
  1 porce
  55°C
 
Ingrediencie:
  • 6 sliviek
  • 1 jablko
  • voda
Postup:
1
Slivky umyjeme, vykôstkujeme, jablko zbavíme jadrovníka a všetko nahladko rozmixujeme.  Na lepšie rozmixovanie prilievame vodu.  Pripravíme si fóliovú misku na sušenie roliek a hladké pyré rozotrieme.  Rolka pyré by mala byť všade rovnako vysoká.  
2
Sušíme pri teplote 55 ° C po dobu 8-10 hodín.  Slivková rolka by mala byť po usušení na dotyk suchá a zostať pružná.
3
Rolky môžeme strihať, krájať.  Skladujeme pri izbovej teplote v dobre uzavretej nádobe.  Napríklad vo vákuovacej dóze FoodSaver.
 
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.

Dóza pre vákuové skladovanie a marinovanie s objemom 0,7 l. Inovované dózy FoodSaver Fresh vám zaistí čerstvosť a chuť uložených potravín. Majú dva režimy použitie: vákuový a marinovací.