Kompóty, koláče, slivovice… čo skúsiť slivkovú úrodu využiť novým spôsobom? Tieto rolky zo sušeného ovocia sú plné chuti, ich žuvanie je zábava a navyše poskytujú výživnú desiatu, o ktorej však v batôžku vôbec neviete!
8 - 10 hodín
1 porce
55°C
Ingrediencie:
- 6 sliviek
- 1 jablko
- voda
Postup:
1
Slivky umyjeme, vykôstkujeme, jablko zbavíme jadrovníka a všetko nahladko rozmixujeme. Na lepšie rozmixovanie prilievame vodu. Pripravíme si fóliovú misku na sušenie roliek a hladké pyré rozotrieme. Rolka pyré by mala byť všade rovnako vysoká. 2
Sušíme pri teplote 55 ° C po dobu 8-10 hodín. Slivková rolka by mala byť po usušení na dotyk suchá a zostať pružná.3
Rolky môžeme strihať, krájať. Skladujeme pri izbovej teplote v dobre uzavretej nádobe. Napríklad vo vákuovacej dóze FoodSaver.Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.
Dóza pre vákuové skladovanie a marinovanie s objemom 0,7 l. Inovované dózy FoodSaver Fresh vám zaistí čerstvosť a chuť uložených potravín. Majú dva režimy použitie: vákuový a marinovací.