Marhuľová placka

Marhule majú veľmi krátku sezónu a tak treba ich úrodu spracovať čo najlepšie.  Tieto marhuľové placky vydržia po vysušení veľmi dlho.  Teda pokiaľ im vôbec odoláte!
  8 - 10 hodín
  55°C
 
Ingrediencie:
  • 500 g marhúľ
  • voda
Postup:
1
Marhuľky umyjeme, vykôstkujeme, dáme do mixéra a nahladko rozmixujeme.  Na lepšie rozmixovanie prilievame vodu.  Pripravíme si fóliovú misku na sušenie roliek a hladké pyré rozotrieme.  Vrstva pyré by mala byť všade rovnako vysoká.
2
Sušíme pri teplote 55 ° C po dobu 8-10 hodín.  Ovocné rolky by mali byť po usušení na dotyk suché a zostať pružné.
3
 Rolky môžeme strihať aj krájať.  Skladujeme pri izbovej teplote v dobre uzavretej nádobe.  Napríklad vo vákuovacej dóze FoodSaver.
 
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.

S fóliovými miskami môžete na sušičkách EZIDRI FD500 Snackmaker a Classic sušiť i pastovité náplne a ozvláštniť nimi každú slávnostnú tabuľu.