Marhule majú veľmi krátku sezónu a tak treba ich úrodu spracovať čo najlepšie. Tieto marhuľové placky vydržia po vysušení veľmi dlho. Teda pokiaľ im vôbec odoláte!
8 - 10 hodín
55°C
Ingrediencie:
- 500 g marhúľ
- voda
Postup:
1
Marhuľky umyjeme, vykôstkujeme, dáme do mixéra a nahladko rozmixujeme. Na lepšie rozmixovanie prilievame vodu. Pripravíme si fóliovú misku na sušenie roliek a hladké pyré rozotrieme. Vrstva pyré by mala byť všade rovnako vysoká.2
Sušíme pri teplote 55 ° C po dobu 8-10 hodín. Ovocné rolky by mali byť po usušení na dotyk suché a zostať pružné.3
Rolky môžeme strihať aj krájať. Skladujeme pri izbovej teplote v dobre uzavretej nádobe. Napríklad vo vákuovacej dóze FoodSaver.Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.
S fóliovými miskami môžete na sušičkách EZIDRI FD500 Snackmaker a Classic sušiť i pastovité náplne a ozvláštniť nimi každú slávnostnú tabuľu.