Ak nestihnete zber na jar nevadí, zbierať môžete aj od júna do septembra. Pri neskorom zbere vynechajte staré listy a rastliny rastúce v tieni – majú vyšší obsah dusičnanov.
8 - 12 hodin
35°- 40°C
Ingrediencie:
- mladé listy žihl'avy
Postup:
1
Listy sa sušia hneď po zbere v tenkej vrstve, najlepšie a najrýchlejšie sušenie je v sušičke pri teplote v rozmedzí 35° - 40°C.2
Zhnednuté alebo zčernalé listy svedčia o nesprávnom sušení. Nie sú teda vhodné do čajov a nálevov určených na vnútorné použitie.Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.
Pružná sieťka určená pre modely EZIDRI FD1000 ULTRA a ULTRA Digital vám umožní sušiť i bylinky, čaj či ďalšie drobné a jemné produkty.