Morčacie mäso TERIJAKI

Sušené mäso si nemusíte draho kupovať. Môžete si ho totiž jednoducho vyrobiť sami doma s pomocou sušičky. V tomto recepte sa zameriame na lahodné sušené morčacie mäso TERIJAKI, ktoré je perfektne šťavnaté. Vďaka tomu získate skvelú desiatu na doma, do práce alebo na cesty.
  6 hod
  
  65°C
 
Ingrediencie:
  • 1 kg morčacieho mäsa
  • 160 ml sójovej omáčky
  • 80 ml ryžového vína
  • 3 lyžice sušeného cesnaku
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • štipka soli
Postup:
1
Najprv si mäso umyte, odblaňte a dajte aspoň na hodinu do mrazničky.
2
Potom mäso nakrájajte na prúžky.
3
Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a masové prúžky v nej marinujte (najlepšie cez noc).
4
Prúžky mäsa narovnajte a rozložte na sitá sušičky.
5
Sušte pri teplote 65°C zhruba 6 hodín.
 
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.

 
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.